Wetenschappelijk onderzoek: vroege behandeling met jodium verlaagt COVID19 sterfte met 88%

Vroege behandeling met jodium verlaagt COVID19 sterfte met 88%

In een goed ontworpen gerandomiseerd wetenschappelijk onderzoek met controlegroep, deden COVID19 patiënten viermaal daags de volgende behandelingen: mondspoeling en gorgelen, en oog- en neusdruppels.

De behandelgroep gebruikte hiervoor sterk verdunde jodiumoplossing (10x verdunde Betadine); de controlegroep gebruikte lauw water. Essentieel is dat de behandeling zo vroeg mogelijk na aanvang van de klachten start.

Resultaten van het onderzoek: 88% lagere sterfte, 86% minder behoefte aan ziekenhuisopname, sterk verkorte duur van besmettelijkheid.

Behandeling met jodium leidde niet tot problemen met schildklierhormonen. Wie daar bang voor is, kan de oplossing nog tenminste 4x verdunnen zonder dat deze slechter werkt (wel is dan langere contacttijd vereist).

De auteurs van het artikel concluderen: “Toediening van 1% povidon-jodium als mondspoeling/gorgelwater, neus- of oogdruppels is een simpele, snelle en goedkope oplossing bij het verminderen van COVID-19 mortaliteit (=sterfte) en morbiditeit (=ernstige ziekte).”

Het was uiterst eenvoudig om deze behandeling en de uitkomst zelf te bedenken m.b.v. de volgende informatie:

  1. Jodium is een uitstekend antiseptisch middel tegen o.a. alle bacteriën en virussen (inclusief het nieuwe coronavirus) dat al ruim 150 jaar voor o.a. desinfectie gebruikt wordt.
  2. Jodium is heel veilig en wordt heel goed verdragen in normale doses.
  3. Het virus bevindt zich in het begin van de ziekte meestal in de bovenste luchtwegen (vandaar ook de monsterafname van de PCR-test in de keelneusholte), dus kan daar in die fase eenvoudig bestreden worden.

Het is het OMT en kabinet vergeven dat ze dit zelf niet bedacht hebben. Wat hen niet vergeven is, is dat ze met deze oplossing bijna zeker hetzelfde zullen doen als met alle andere onschadelijke en werkzame oplossingen die hen eerder op een presenteerblaadje aangereikt zijn, namelijk niks. Ze zullen het volledig negeren terwijl ze maar blijven jammeren dat er “geen alternatief” is.

Als een zeldzame goede journalist erop aandringt, zullen OMT en kabinet een reden vinden om deze oplossing af te wijzen. De oplossing zal volgens hen bijvoorbeeld niet voldoende veilig, werkzaam en/of bewezen zijn. Vervolgens zullen ze doorgaan met hun dictatoriale, draconische en desastreuze beleid dat veel minder veilig, werkzaam en bewezen is.

Waarom zal jodium waarschijnlijk niet geadviseerd worden? Een gedeeltelijke verklaring is dat het niet patenteerbaar is en dus niet erg winstgevend kan zijn. De winstgevendheid van oplossingen blijkt een belangrijker criterium te zijn dan noodzaak, veiligheid/onschadelijkheid en werkzaamheid.

Is het cynisch van mij om dit te schrijven? Zeker! Is het waar? Absoluut. Wie de woorden van de beleidsmakers en -adviseurs negeert en kijkt naar hun gedrag, komt tot dezelfde conclusie.

P.S. Een van de vele voordelen van jodium is dat het universeel is. Het werkt tegen de Britse variant, maar ook de Zuid-Afrikaanse, Braziliaanse, Nigeriaanse, en alle varianten die ongetwijfeld nog zullen komen. Het werkt ook tegen influenza, rhino, RSV en andere virussen en bacteriën, dus je hoeft niet eens een (PCR) test te doen vóór de behandeling te starten. De behandeling werkt zo goed, dat profylaxe m.i. zelden nodig is. (Een gezonde leefstijl, voeding en vitamine D blijven vanzelfsprekend verstandig.) Wie klachten heeft doet de behandeling, wie geen klachten heeft doet dat niet.

Wellicht ook interessant

DISCLAIMER: Informatie voor educationele doeleinden; GEEN medisch advies.

3 Comments

    1. Dank voor je commentaar en de links. Het artikel kende ik al, maar de website nog niet. Wellicht ben je ook geïnteresseerd in de volgende site: https://c19pvpi.com/. Het boek ‘The Iodine Crisis: What You Don’t Know About Iodine Can Wreck Your Life’ van Lynne Farrow heb ik onlangs geluisterd en kan ik van harte aanbevelen.

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s