Slowakije geeft gebruik ivermectine vrij voor behandeling COVID19

The Slovak Spectator meldt: Use of parasite medication to treat coronavirus patients approved in Slovakia. Dit is een belangrijke stap voorwaarts. Het hoort ook vrijgegeven te worden voor profylaxe (=voorkomen van ziekte), in ieder geval voor de (extreem) hoogrisicogroep, want daar werkt het ook fantastisch.

Assertieve en vindingrijke mensen die zich niet laten weerhouden door een stel bureaucraten, konden al langer aan ivermectine komen. Velen hebben de pasta die voor paarden bedoeld is, zelf ingenomen. Anderen hebben het besteld uit landen als India. Beide opties hebben nadelen en risico’s.

Het is schandalig dat mensen zulke stappen moeten ondernemen omdat autoriteiten een uiterst veilig en in grote hoeveelheden beschikbaar medicijn verbieden. Gelukkig is dit, in ieder geval in Slowakije, nu niet meer nodig.

2 Comments

 1. Het blijkt dat ivermectine wordt gebruikt tegen schurft en in Afrika tegen rivierblindheid, bij mensen. Men zegt dat de dosering tegen Covid 19 voor mensen te hoog zou zijn. Misschien een mooi experiment om de bekende dosering bij mensen tegen schurft en rivierblindheid aan te houden. ?

  Reply

  1. Dat experiment is al lang gedaan, want de standaarddosis van 200 microgram per kilogram lichaamsgewicht wordt al die tijd al gebruikt. Die te hoge dosis waar over gesproken wordt, komt uit het allereerste ‘in vitro’ (in celkweek, dus niet in een levend mens) onderzoek dat gedaan is naar ivermectine.

   Dr. Paul Marik legt hier goed dat de betreffende dosis niet relevant is: https://youtu.be/-lt6R3b8kfI?t=2312:

   This was the original study in monkey vero cells which showed a reasonably high IC50. However, this is completely clinically irrelevant because we’re treating patients, not monkey kidney cells. Monkey kidney cells do not make interferon, do not mount an immune response. In addition, as we said, concentration is much higher in the lung than in the serum.

   So dr. Wagstaff has repeated the study based on the enormous misunderstanding, and indeed the IC50 for alveolar cells is much less — 0.41mM (105 ug/g of tissue) — which is far less than the levels that are achievable in the lung with a regular 200 mcg/kg dose. So this ongoing criticism and the negation of the benefit of IVM-based upon this IC50 is completely erroneous.

   Het is inmiddels al lang en breed aangetoond dat ivermectine in de standaarddosis (die ook gebruikt wordt tegen schurft en rivierblindheid) en in levende mensen (‘in vivo’) zowel uiterste veilig als werkzaam is bij COVID19.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s