Masterclass van dr. Paul Marik over medicijnen en supplementen voor COVID19

Dr. Paul Marik geeft een uitstekende masterclass met de meest recente en beste inzichten over medicijnen en supplementen voor profylaxe en behandeling van COVID19. Hij weet waar hij het over heeft, aangezien hij al ruim 35 jaar in het vak zit en al sinds het begin COVID patiënten behandelt.

Hij en zijn team waren de eersten die wezen op het cruciale belang van ontstekingsremmers in de tweede ziektefase van C19. Zij zijn toen uitgelachen en aangevallen, maar sinds het RECOVERY onderzoek zijn vriend en vijand het erover eens dat deze medicijnen essentieel zijn.

Momenteel wordt op veel plekken dagelijks een eenmalige dosis van 6 mg dexamethason gegeven, maar dat is de verkeerde steroïde in een te lage dosis voor een te korte duur.

Marik is wereldexpert in de behandeling van longontsteking en bloedvergiftiging met HAT-therapie. Die bestaat uit ontstekingsremmers, hoge doses intraveneuze vitamine C, thiamine (vitamine B1), en optimaal vochtmanagement.[1, 2]

Hij is samen met o.a. dr. Pierre Kory en dr. Joseph Varon voortrekker in de hele discussie over ivermectine. Zij hebben al veel bereikt door het op de agenda te krijgen bij WHO. De aanbeveling van NIH (National Institutes of Health) is ook verbeterd.

Deze presentatie is vooral interessant voor medisch professionals en kan te ingewikkeld zijn voor wie zich niet verdiept heeft in de materie.

Zie voor meer informatie covid19criticalcare.com.

Deze foto van dr. Joseph Varon met een patiënt is de hele wereld over gegaan.

Voetnoten

[1] ‘HAT’ staat voor Hydrocortison (ontstekingsremmer), Ascorbinezuur (vitamine C), en Thiamine (vitamine B1). Zie ook de studie Hydrocortisone, Vitamin C, and Thiamine for the Treatment of Severe Sepsis and Septic Shock: A Retrospective Before-After Study (Chest; Paul Marik et al.; 2017)

[2] Dr. Marik legt het goede uit de (eveneens ingewikkelde) video ARDS: All you need to know! Vanaf 22:00 komt vochtmanagement aan bod. Daarna gaat het om optimale instelling van mechanische beademing. Aan het einde van de video bespreekt hij de medicijnen uit het HAT-protocol.

2 Comments

 1. Hey Paul!

  Heel goed artikel en video. Ik ben persoonlijk ook op zoek naar allerlei middelen om me beter te beschermen tegen het virus, en ik zie online ook vaak vitamine D vermeld staan. Hoe denk jij hierover? Heeft het een positief effect op het immuunsysteem? Ik denk eraan deze te nemen van Flinndal (https://www.flinndal.nl/vitaminen/vitamine-d-tablet), maar wat denk jij juist?

  Ik kijk uit naar je antwoord!
  Liese

  Reply

  1. De essentie bij vitamine D is dat je bloedwaarden tenminste 40 ng/ml (100 nmol/l) moeten zijn. (50 of 60 ng/mol is nog beter.) Hoe je dat bereikt, maakt op zich niet uit. Mijn voorkeur gaat uit naar veel huid blootstellen aan zonlicht gedurende zo’n 30 minuten per dag (meer als je een donkere huid hebt). Alleen tussen medio april en september is er echter voldoende UV-straling om vitamine D aan te maken in de huid.

   Je kunt, zeker in de winter, ook supplementen slikken. Bij mijn weten maakt het weinig uit welk supplement je kiest, zolang je maar een voldoende hoge dosis neemt.

   Artikelen die ik geschreven heb over vitamine D: https://frankploegman.blog/tag/vitamine-d/
   Dit is een uitstekend artikel: https://www.revolutionairgezond.nl/leefstijl/vitamine-d-bloedwaarden-supplementen-doseringen/

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s