Ivermectine lijkt uitstekend te helpen tegen COVID

Ivermectine is een van de medicijnen die fantastisch goed lijken te werken om COVID te voorkomen of behandelen. Niet alleen dat, maar vaak werkt het al binnen 3 tot 4 uur. Vanzelfsprekend is het prettig voor de patiënt als het zo snel werkt, maar het is ook heel gunstig om een oorzakelijk verband vast te kunnen stellen.

Als veel mensen dramatisch opknappen binnen enkele uren nadat zij het medicijn ingenomen hebben, kan het haast niet door het placebo effect of iets anders komen. De verbetering moet dan door het medicijn veroorzaakt zijn.

Ivermectine lijkt, in tegenstelling tot andere medicijnen, te werken in alle fases van de ziekte, vanaf het allereerste begin tot op de IC en potentieel zelfs daarna (long COVID).

Deze video toont een goede anekdote.

Zodra ik meer geleerd heb over dit en andere medicijnen, ben ik van plan daarover te schrijven. Wie meer wil weten kan eens kijken bij de de YouTube kanalen van Whiteboard Doctor en dr. Mobeen Syed. Professor Thomas Borody is bekend geworden met zijn protocol dat ivermectine combineert met het antibioticum doxycyline en zink.

Andere medicijnen en supplementen die uitstekend lijken te werken zijn:

 • Zink in combinatie met een zink ionofoor (HCQ, quercetine, EGCG)
 • Broomhexine (zit in Bisolvon hoesttabletten, maar niet in de meeste andere producten van Bisolvon)
 • Melatonine
 • Vitamine C en D
 • Famotidine

Het is mogelijk en verstandig om ze te combineren. Essentieel bij al deze medicijnen is dat ze zo vroeg mogelijk ingenomen moeten worden voor optimaal effect. Je kunt ze ook uit voorzorg al nemen.

Dat laatste is vooral een goed idee voor wie tot de hoogrisicogroep behoort of met de hoogrisicogroep werkt. Dat kunnen mensen zijn met een kwetsbare gezondheid, maar bijvoorbeeld ook zorgmedewerkers die met kwetsbare patiënten werken of zelf blootgesteld worden aan potentieel hoge virusdoses.

Het mooie is dat het grootste deel van de genoemde medicijnen uiterst veilig en goedkoop is, weinig tot geen negatieve bijwerkingen heeft (en wel positieve bijwerkingen), en zonder recept verkrijgbaar is in zeer grote hoeveelheden.

3 Comments

  1. Bij de apotheek met een recept van de huisarts. De merknaam van het medicijn waar ivermectine in zit is Stromectol. https://www.apotheek.nl/medicijnen/ivermectine-om-in-te-nemen

   Voor deze optie moet de huisarts wel meewerken, en velen doen dat niet. De afgelopen maanden heb ik mijn uiterste best gedaan om daar verbetering in te brengen. Als de huisarts niet mee wil werken, kan je een consult aanvragen met een huisarts die dat wel wil, zie https://zelfzorgcovid19.nl/huisarts/.

   Er zijn nog andere alternatieven, maar de weg via de huisarts en de apotheek is de veiligste optie.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s