Majestueuze ongehoorzaamheid: koning en koningin schenden coronaregel op vakantie in Griekenland

Het koninklijk echtpaar geeft het goede voorbeeld. “Niet normaal maken wat niet normaal is”, zoals onze koning al zei in zijn toespraak. Majestueuze ongehoorzaamheid. Het echtpaar schendt, net als Mahatma Gandhi, inderdaad de coronaregel, maar dat zegt vooral wat over de regel.

Zolang je corona niet naar oma brengt en de prevalentie nihil is, is er geen enkele legitieme reden om je anders te gedragen. #flattenthefear

In het NOS artikel staat:

“De koning is zich als geen ander bewust dat alles wat hij doet of laat onder een vergrootglas ligt. Dat is hem van jongs af aan geleerd”, zegt Hekster. “Je kan op zijn minst zeggen dat zijn voorbeeldfunctie hier niet zo goed uit de verf komt.”

Integendeel, zijn voorbeeldfunctie komt UITSTEKEND uit de verf. De koning is zich inderdaad vast “als geen ander bewust dat alles wat hij doet of laat onder een vergrootglas ligt”, daarom is dit hoogstwaarschijnlijk geen toeval. Zou het echtpaar per ongeluk hebben staan poseren middenin de corona angstpandemie? Ik geloof er niks van.

Functionele angst waarbij je gepaste effectieve voorzorgsmaatregelen treft als daar aanleiding toe is, is goed. Dat is met corona buiten alle proportie, zeker midden in de zomer als de prevalentie nihil is en je op dat moment geen contact hebt met de risicopopulatie.

We laten ons momenteel leiden door het angstvirus, niet het coronavirus. We hebben vooral te maken met een disproportionele angstpandemie. De huidige problemen komen niet door het coronavirus, maar door onze reactie op het coronavirus.

Chapeau aan het koninklijk echtpaar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s