Een toffe groepsquarantaine voor jongeren en het deltaplan corona groepsimmuniteit

Diederik Gommers zegt dat het op zichzelf geen probleem is als jongeren besmet raken, aangezien zij toch niet tot de risicogroep behoren. (Ik vermoed dat hij zelfs van mening is dat het goed is als ze besmet raken, want dat draagt bij aan de groepsimmuniteit.) Het wordt problematisch als de jongeren corona direct of indirect doorgeven aan mensen die wél tot de risicogroep behoren.

Gommers zegt, “Die jongeren zouden zich eigenlijk moeten afzonderen, bij elkaar blijven. Dat is wat je zou willen, maar dat kan niet in deze maatschappij.” En ik zeg, Waarom kan dat niet? Waar een wil is is een weg.

In plaats van een oersaaie zelfquarantaine stel ik voor een toffe groepsquarantaine met jongeren op campings en leuke kampen die zich flink vermaken. (Hebben ze vast geen bezwaar tegen 😎) Keiharde voorwaarde: het virus en dus de jongeren, MOETEN op het kamp blijven. Voor zover begeleiding nodig is, zijn er vast wel jonge gezonde vrijwilligers beschikbaar (en mensen die al COVID gehad hebben).

NB: Vanzelfsprekend is deelname aan de kampen vrijwillig. Wie niet wil, om wat voor reden dan ook, gaat niet. Geen enkele verklaring vereist. De kampen niet bedoeld voor jongeren die extra risico lopen, bijvoorbeeld vanwege onderliggende aandoeningen.

Na 3 tot 4 weken is niemand meer besmettelijk en zijn we een stuk dichter bij groepsimmuniteit. De corona stormvloedkering is dan nog niet waterdicht, maar er zijn wel flinke vorderingen gemaakt. Ik gooi het gewoon eens in de groep: een deltaplan corona groepsimmuniteit.

Hier het fragment waar het bovengenoemde citaat uitkomt (vanaf 4:45).

P.S. Enkele weken geleden opperde ik iets dergelijks ook al.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s