Marc Van Ranst: ‘Corona even dodelijk als griep’

Viroloog Marc Van Ranst, de Belgische evenknie van Jaap van Dissel, antwoordde afgelopen februari op de vraag Hoe dodelijk is het coronavirus?:

“Wat we weten is dat dit trekt tot de dodelijkheid van een griepvirus. Misschien, en ik hoop dat ik ongelijk heb, maar misschien een beetje dodelijker, maar ik denk dat de getallen uiteindelijk dat wel terug zullen brengen tot even groot.” (1:20 in de video)

Nu we inmiddels heel veel meer weten dan in februari, blijkt professor Van Ranst volledig gelijk te hebben: corona is net zo dodelijk als een griepvirus. Toch stelt haast niemand de vraag waarom alle draconische maatregelen nodig en gerechtvaardigd zijn voor een virus dat even dodelijk is als een griepvirus.

Marion Koopmans vindt dat we “die mensen eigenlijk bij de kladden moeten pakken en zeggen ‘let op, de adviezen zijn belangrijk en blijven belangrijk”. Echt? Mensen bij de kladden pakken voor een nieuw griepvirus?

P.S. Marc van Ranst benadrukt vanaf 7:45 in de video dat corona ook door de lucht overgedragen kan worden via microdruppeltjes (aerosolen). We kunnen onszelf en elkaar beschermen door in slecht geventileerde binnenruimten mondkapjes te dragen (en/of te ventileren of aan luchtbehandeling te doen; luchtvochtigheid speelt ook een zeer belangrijke rol).

4 Comments

 1. Er worden steeds meer test uitgevoerd, en daardoor loopt het aantal geraporteerde gevallen op. Er bestaan twee soorten testen: de PCR test en de Serologische test. Die laatste is niet betrouwbaar, die tweede zou dat wel zijn. Die informatie staat hier op de website van het RIVM:
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen

  Maar een groeiend aantal virologen is zich bewust van het feit dat ook de PCR test niet betrouwbaar is. In tegendeel; die geeft positive metingen die niets met het Covid-19 virus te maken hebben. Zodat een heel groot aantal mensen nu als besmet met dat virus worden gemeld, terwijl ze dat niet zijn.

  Bovendien worden ook mensen die zijn omgekomen door redenen die niets met dat virus te maken hebben opeteld as slachtoffers van dat virus.

  Er is een juridisch proces in voorbereiding waarin genoemde feiten naar voren zullen worden gebracht. Zie video met daaronder de tekst:

  “Coronavirus Fraud Scandal — The Biggest Fight Has Just Begun”
  https://tinyurl.com/y68oeuwm

  Het zou goed zijn als meer mensen dat zagen.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s