Het RIVM is om!

Eerste waarneming in het openbaar: Jaap van Dissel heeft gisteren voor het eerst het belang van ventileren genoemd in zijn presentatie aan de Tweede Kamer: 😀

Ten slotte is het natuurlijk duidelijk dat er altijd een verschil tussen binnen en buiten is, waarbij binnen natuurlijk ook dingen als ventilatie een belangrijke rol mee gaan spelen.

Slide nummer 10 uit de presentatie van Jaap van Dissel aan de Tweede Kamer op 25 juni 2020. De rode rechthoek is door mij toegevoegd.

Ik ben blij dat Jaap twee maal ‘natuurlijk’ zegt, want dat is precies het juiste woord. Bepaalde mensen roepen dat al vele maanden. Tot eergisteren was het allesbehalve natuurlijk, want corona werd volgens het RIVM zeker niet verspreid door de lucht (behalve bij intuberen) dus kwam ventileren nergens voor in de officiële lijst met maatregelen.

Maar goed: vergeven en vergeten en vooruit kijken. Hartelijk dank!

“All truth passes through three stages. First, it is ridiculed, second, it is violently opposed, and third, it is accepted as self-evident.” — Arthur Schopenhauer

Door twee maal ‘natuurlijk’ te zeggen in één zin geeft Jaap van Dissel impliciet aan dat hij nu in fase 3 zit.

Wie kijkt hoe Mark Rutte zich gisteren “kapot” irriteerde aan Geert Wilders’ kritiek over “de 1,5 m dictatuur” buiten terwijl je wel met “zijn vijven in een Fiat Panda mag”, ziet dat Mark Rutte nog in fase 2 zit.

De hele sessie kan hieronder teruggekeken worden. Zie vanaf 17.00 min voor de genoemde bespreking. De gebruikte slides kunnen hier gedownload worden (zie slide 10).

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s