Het verschil tussen iets WILLEN en iets WENSEN

Wanneer je iets WILT, beweeg je hemel en aarde gedurende desnoods decennia tot je je doel bereikt hebt. Je wijdt je hele leven eraan. Je denkt nergens anders meer aan. Je besteedt iedere wakkere minuut eraan en investeert iedere cent erin. Je offert alles op. Niks is teveel, geen prijs is te hoog. Het is een obsessie.

Wanneer je iets WENST, doe je dat niet. Dan geef je de VOORKEUR aan het wenselijke resultaat, maar alleen als het niet teveel moeite kost, als je niet te ver uit je comfort zone hoeft, als het niet te lang duurt, als je er niet teveel voor op hoeft te offeren, als je niet teveel risico hoeft te lopen.

‘Willen’ is niet per se goed. ‘Wensen’ is niet per se slecht.

‘Willen’ levert mogelijk prettige uitkomsten op, maar vraagt ook gigantische offers.

‘Willen’ in het ene domein betekent onvermijdelijk ‘wensen’ in een ander domein. Je kunt niet alles hebben.

Wat je kiest is afhankelijk van jouw kernwaarden en de volgorde waarin die staan.

Let op: jouw keuze komt tot uiting in je GEDRAG, niet in je WOORDEN. Als je zegt dat je iets WILT maar vervolgens niet het noodzakelijk gedrag vertoont, dan WENS je het.

Dat geeft niks. Je hoeft je niet te schamen en je ook niet te verantwoorden. Het is jouw leven, het is jouw beslissing… en het is ook jij die met de gevolgen moet leven, wat je ook kiest.

Elon Musk is uitzinnig van vreugde na de succesvolle historische lancering van de bemande Falcon 9 raket van SpaceX op 30 mei 2020.